Bill Hicks - Revelations

Bill Hicks Revelations GösterisiAslında tüm derdi insanların çok basit biçimde bir şeyleri çözebilecekleri açlık, sosyal güvenlik gibi sorunlarının sorumlusunu bulmuştur; para ve paraya tapanlar. İki yüzlüler. Sıra kendilerine gelince toz kondurmayanlar. Aslında son derece ciddi şeyler söylemektedir, ancak o sahneden bir ''komedyen'' olarak bulunduğu için insanlar gülmektedir. aslında gülünecek şeyler değildir söylediği çoğu şey.

Kendisinin ölmeden aylar önce Londra'da yaptığı Revelations gösterisi kanımca gelmiş geçmiş en mükemmel Stand-up'lardan biridir. Mc Hammer'dan Vanilla ice'a, Basic instinct'ten amerikan politikalarına, sansüre, amerikanın savaşı körükleyen politikalarına ''bir çocuğun doğumu aslında bir mucize ihihih'' diyen sevgi börtücüklerine kadar herkese ve her şeye giydirir. Gösterinin bitişinde söylediği "It's Just a Ride" (sadece bir lunapark gezintisi) en meşhur ve hayatı onaylayan felsefesidir.

İyi Seyirler:

"Dünya hayatı, lunaparktaki oyuncaklara binmek gibidir. Devam ettikçe zihninizdeki güçlü etkisi nedeniyle gerçek olduğunu sanırsınız. Yükselir, alçalır, daireler çizersiniz. Heyecanlandırır, titretir, rengarenktir, gürültülüdür, eğlencelidir... ama kısa bir süre için. Uzun zamandır bu gezintide olan insanlar sorgulamaya başladılar: "Bu gerçek mi? Yoksa sadece bir gezintide miyiz?" ve bize "Korkma, metin ol, çünkü bu sadece bir gezinti." demek için geri geldiler ve biz bu iyi adamların hepsini... "öldürdük" ve etrafa saldırmaları için şeytanları serbest bıraktık: "Hey susturun onu! Bu gezintiye çok yatırım yaptık, susturun! Hayat kaygısından yüzümde oluşan kırışıklara bak, büyük banka hesaplarıma bak, aileme bak! Bu, gerçek olmak zorunda!" Bu sadece bir gezinti ve bunu istediğimiz zaman değiştirmeye gücümüz var. Sadece bir tercih meselesi: sevgi ve korku arasında."

*Yorum, ekşi sözlük yazarı madeath'tan alıntıdır
*Gösteri, Yavuz Güngör'ün çevirisidir.