illuminati Yalanı

illuminati
Son yılların modası; söylenti çıkar, korku yay. Sebep? Cevap açık:Para. Prim yapmak isteyen komplo teorisyenleri,medya şarlatanları,sanatçıların yeni yalanı; illuminati. İlluminati saçmalığına inanan insanlar görünce şaşırmıyorum artık. Fal veya rüya tabirlerine inanan insanlardan daha ne beklenir ki?

Oradan burudan üçgen,göz çıkartıp "ahanda size kanıt!" diyen komplo teorisyenlerinin adından da anlaşılacağı gibi sadece teorisyen olduğunu size hatırlatmak isterim. Yani bunların işi zaten uydurmak. Örneğin, "bütün balıklar 10 yıl içinde yeşile dönecektir" dersem, bu bir teori olur. Bunu bir tarafımdan bilimsel olarak açıklamaya kalkıp, makalemin altında alakasız kaynaklar gösterirsem çoğu kişiyi inandırabilirim. Çünkü insanlar araştırmayı sevmez. Yalanı severler. Korkmayı severler. Sömürülmeyi severler. 

Bunlara inanan insanları bırakın, bu saçmalıkları hayatına yerleştirmiş insanların dahi sayısı çok fazla. Bunu en iyi geçtiğimiz yıllarda sözde "2012 kıyametinde" gördük. Daha o zamandan bunu açıklayan alıntı bir makale yayınladım fakat kimse sallamadı. O gün geldi geçti, "haklıymışsın ya aynen dediğin oldu" tepkileri aldım. Makaleye şuradan ulaşabilirsiniz. Dediğim gibi,korku. Korkutmaya çalışanların nedenini söyledik. Peki korkanların nedeni ne? Belki de hayatlarına anlam katmaya çalışıyorlardır. :)

Şimdi İlluminati'nin köklerine inerek yakından tanıyalım;

Adam Weishauptİlluminati, 1776 yılında Adam Weishaupt tarafından kuruldu. Kuruluş amacı, batıl inançlara,önyargılara,dinin toplum üzerindeki baskısına karşı çıkmak, özgür düşünceyi,kadın-erkek eşitliğini savunmaktı. Tabi o zamanlar baskıcı kilisenin böyle bir şeye izin vermeyeceği için Adam topluluğu gizli tutmak zorundaydı. Çünkü o zamanlar kilisenin en katı dönemlerinden biriydi ve düşünmek yasaktı. Adam, tüm milletlerin tek devlet altında dinden arındırılmış bir şekilde birleşmesi gerektiğini savunurdu. 1784 yılında Kral Theodor tarafından illuminati topluluğunun yasaklanması ve üyelerinin sürgüne verilmesi üzerine topluluk dağıldı. Adam Weishaupt ise sürgünden sonra ailesiyle Gotha kasabasına yerleşti ve ölene kadar burada yaşadı. Ölmeden önce fikirlerini ve illuminati hakkındaki düşüncelerini yazmaya devam etti fakat topluluğu yeniden bir araya getiremedi. 1804 yılında ölümünden sonra illuminati topluluğu/örgütü tamamen tarihe karıştı. Ne üyeleri ne de illuminati'nin kendisi bir daha anılmadı ve hiçbir kaynakta devam ettiğine dair bir kanıt yok.

Şimdi gelelim yakın yıllara; 2000ler. Başta da dediğim gibi, amaç tamamen halkı galeyana getirmek ve korkutmak. Peki niye bunu yapmak istesinler? Çünkü bu kargaşa kimilerinin işine yarıyor. Çünkü bu kargaşa yaşanırken kolayca yasalar fark ettirmeden değiştirilebiliyor. Çünkü bu kargaşa yaşanırken bazıları küçük bir ekonomik krizle hisselerini değerlendirebiliyor. Kliplerinde sözde sembolleri bulundurarak, çıkıp da ben şeytana hizmet ediyorum diyerek popüler olmaya çalışan şarkıcı,sanatçılara da yarıyor bu kargaşa. He unutmadan bir de medya şarlatanları,komplo teorisyenlerinin de cebini dolduruyor bu kargaşa. Hatta ülkemizde bile örnekleri var bunların. Biraz düşünün bulacaksınız.

Komplo teorisyenlerini birer hikaye yazarına benzetebilirsiniz. Akıllarına geleni yazarlar çünkü. Doğru bilgiye araştırmadan ve şüphe etmeden ulaşılmaz. Araştırdıkça anlarsınız ve anladıkça değişirsiniz...