Yapay Uydu Kara Şövalyenin Sırrı

Kara şövalye uydu

Muhtemelen daha önce duymamışsınızdır çünkü yıllardır insanlardan saklanıyordu. Kara şövalye(Black Knight Satellite) adı verilen bu uydu, yaklaşık 80 yıl önce keşfedildi. Onlarca yıldır sayısız gözlem raporları ABD, Rusya ve Avrupa uzay araştırma enstitüleri tarafından doğrulanıyordu. Uydunun resmi fotoğrafları NASA'nın sitesinde de yer alıyor.

Bu yıl, Muchea Avusturalya uydu şirketi tarafından gözlem istasyonundan alınan raporlara göre, kara şövalyeden garip sinyaller geliyor.

Bu keşif belki de en büyük modern gizemlerden biri. Peki neden bir sır olarak tutuldu?

Bu yapay uydu 1950'lerin sonuna doğru medyada büyük yankı uyandırdı. Daha sonra rus ajan uydusu sanılan kara şövalyenin varlığı, ABD gizli servisleri tarafından örtbas edilmeye başlandı. Sır olarak tutulmasının sebebi bu.

Kara şövalye uydu

Kara şövalye, bir kutupsal yörüngeli uyduydu. İnsanlar tarafından ilk kutupsal yörüngeli uydu 1960 tarihinde yollandı. Kutupsal yörüngeli uydular, dünyayı haritalandırma, yeryüzü gözlemi gibi görevlerde kullanılır. Peki kim böyle bir uydu koyup bizi izlemek istesin ki? Durum böyle olunca akla hemen dünya dışı varlıklar, yani uzaylılar geliyor.

Nesneyle ilk yakın bağlantı 1963 yılında kuruldu. Uzaya roketlenen Gordon Cooper isimli astronot, son yörüngesinde mekiğine doğru yaklaşan yeşil parlak bir nesne rapor etti. NBC bunu ancak Cooper döndükten sonra rapor edebildi ve muhabirlerin Cooper'a tanınmayan nesne hakkında soru sorulması yasaklandı. Yapılan resmi açıklama halüsinasyonlara sebep olan yüksek derecede karbokdioksitti.

Nesnenin 10bin yıldan fazla süredir yörüngede olduğu da bir ihtimal. Son iz düşüm metotları ve bilgisayar simülasyonlarına göre nesne yörüngesinde 11,456 yıldır dolaşıyor. Bu yörünge güneş sisteminin tamamını kapsıyor. Hesaplamalara kara şövalye bu yörüngeyi dolaşırken dünyaya yaklaşık 50 yılda bir uğruyor.

Yazan: Mert TATLI
Kara şövalye uydu