Garip Zihinsel Bozukluklar

Garip Zihinsel Bozukluklar1. Patlayan kafa sendromu
Hasta sürekli yüksek sesli patlamalar duyar ve bu seslerin dışarıdan geldiğine inanır. Bu patlama sesleri genellikle uyuduktan 1-2 saat sonra duyulur. Fiziksel bir acı olmaz fakat hasta nedensiz bir şekilde korku ve endişe hisseder. Hastalığın asıl sebebi bilinmiyor fakat stres ve fazla çalışmanın yol açtığı biliniyor. Bu semptom bir süre sonra genellikle kendi kendine yok olur.

2. Cotard Sendromu
Bu sendroma sahip insanlar öldüğünü, çürüdüğünü veya vücudunun eksik olduğunu zannederler. Şiddetli seviyelerde hasta var olmadığına bile inanabilir. Yürüyen ölü sendromu olarak da bilinen bu hastalık travmatik beyin hasarı veya zihinsel bozukluk sonucu ortaya çıkar.

3. Yabancı el sendromu
Beyinlerinin iki lobu ayrılmış hastalarda(epilepsi) görülen ve iki ayrı kişilik olarak ele alınan iki lobun diğerine baskın çıkmaya çalışması sonucu oluşan durum. Hastaların bir kolunun bağımsız hareket etmesi ve insanı boğmaya çalışması ya da tanımadığı kişilerin isimlerini yazması kayıtlara geçmiş olaylardır. Tedavi edilebilirdir.

4. Pica (Beslenme bozukluğu)
Bu oldukça nadir ve tuhaf hastalık, hastalarda toprak,taş,kağıt,palto gibi yenilemeyecek şeylere iştah oluşturur. Hastalığa neyin sebep olduğu henüz çözülemedi. Dengesiz beslenme ve mineral eksikliğinin sebep olduğu tahmin ediliyor. Bu zihinsel bozukluk, hamile kadınlar arasında yaygın.

5. Yabancı aksan sendromu
Bu sendrom kendini tonlama ve telafuzda belli ediyor. Bu hastalıkta hasta yabancı bir aksanla konuşuyormuş gibi görünür. Sendrom genellikle ağır beyin hasarlarından 1-2 yıl sonra kendini belli ediyor. 1941'den beri yaklaşık 60 kişide görüldü ve sadece birkaçı iyileşti.