Keops Piramidinde Bulunan Gizli Odalar

Keops Piramidinde Bulunan Gizli Odalar
Binlerce yıldır varlığını sürdüren ve günümüzde bile halen gizemini koruyan piramitleri son teknoloji tarama teknikleri ve 3D model teknikleri uygulayarak detaylı bir şekilde incelemek artık mümkün oldu.

Bilim adamları iki gizli oda mı buldu?

Büyük(Keops) piramidinin duvarlarında iki adet oyuk tespit edildi. Bu keşif, birçok üniversite ve bilimsel enstitünün çabasıyla oluşan işbirlikçi bir proje olan `Scan Pyramids` tarafından yürütüldü. Proje, eski yapıların sırlarını çözmeyi hedefliyor.
Piramitlerin Taranması

Bu haftanın muography metoduyla elde edilen sonuçları, büyük piramidin biri kuzeydoğu köşesinde, diğeri alt koridorun arkasında olan iki gizemli boşluğu ortaya çıkardı. Bu boşlukta ne olduğu henüz kesin olmasa da şimdilik bildiğimiz şey bunların binlerce yıldır gizli kalan odalar olması.

Grup, basın bülteninde  `Şu an, büyük piramide ulaşan en az bir koridoru olan kuzey yüzün arkasına gizlenmiş boşluğu doğrulayabiliriz. ` diye bildirdi. Bu boşluğun tam şekli, büyüklüğü ve kesin pozisyonu halen inceleme altındadır. Aşağıdaki videoda, kullanılan teknoloji ile ilgili daha net bilgi sahibi olabilirsiniz:

Yazan:
-Seher Ateş
-Mert Tatlı
Kaynak: http://www.hip.institute/press/HIP_INSTITUTE_CP9_EN.pdf