Nasa, 3'ünde yaşam olma ihtimali olan 7 gezegenin keşfini duyurdu. Söz konusu keşif medyada epey yer aldı. Haberin heyecanını arttıran şey ise yeni nesil teleskoplarla bu gezegenlerin daha iyi görüntülenebileceği. 2018 yılında fırlatılacak uzay teleskobu sayesinde TRAPPIST-1 adı verilen sistemin içinde yer alan bu gezegenler atmosferine kadar incelenebilecek.
Henüz isimleri olmayan bu gezegenlerden e,f ve g kod adlı olanlarında sıcaklık değerlerinin su ve yaşam için uygun olduğu verilerine ulaşıldı. TRAPPIST-1 sisteminin en az 500 milyon yaşında olduğu belirtildi. 4,5 milyar yaşında olan güneş sistemimiz TRAPPIST-1'e göre bayağı yaşlı kalıyor.
Harvard Üniversitesinden Profesör David Charbonneau, önümüzdeki 10 yıl içinde dünya dışı varlıklarla iletişim içinde olunabileceğini açıkladı. Bir diğer konu da bu gezegenlere seyahat etmenin günümüz teknolojisiyle neredeyse imkansız olması. Bu durumda dünya dışı bir medeniyete rastlanılması halinde oraya sinyal gönderilmesi konusunda tartışmalar bir hayli alevlenmiş durumda.
Dünyamızın yaşlı ve hasta olduğu gerçeği her geçen gün daha net görülüyor. Gelecek nesiller için bu gencecik ve umut dolu gezegenlere taşınma söz konusu olacak mı, merak konusu.
Yazan: Mert Tatli
Kaynak: The Guardian