Evrende Yalnız Mıyız? Nazca Çizgileri Gizemi

Mısır piramitleri dosyasını kapattıktan(yada kapatamamaktan) sonra yine aklımıza dünya dışı varlıkları getiren bir konuya değiniyorum: Nazca çizgileri. Nazca çizgileri Peru'daki Nazca Çölü'ne çizilmiş. Kim,niye,nasıl,ne zaman çizmiş halen bir gizem. Birlikte anlamaya çalışacağız. Bu devasa çizimleri google haritalardan falan bakarak bulabilirsiniz. :) Ama tutup da aramaya üşenecek olanlar için ben uydu görüntülerini koyayım:

Üçgen
Üçgen

Böyle kusursuz bir üçgenin el ile çizilmesi bile çok zorken, onlarca metrekarelik alana binlerce yıl önce nasıl çizildi?

Kuş
Kuş

Örümcek
Örümcek

Köpek
Köpek

Maymun
Maymun

Birkaç hayvan çizimi gördük şimdi de. 

Bu da bir astronota benzetilen çizim(binlerce yıl önce astronot?)
Bu da bir astronota benzetilen çizim(binlerce yıl önce astronot?)


Burada ise durumlar biraz fazla karışık. :)
Burada ise durumlar biraz fazla karışık. :)

Ok
500 Metrelik dev ok pasifik okyanusunu, büyük depremden sonra nazcalıların göç ettikleri yeri gösteriyor.


Dediğim gibi bu devasa çizimlerin kim tarafından ve ne zaman yapıldığı bilinmiyor. Önceleri bundan İnka'ları sorumlu tuttu. Ancak daha sonra çizgilerin İnka'lardan da eski olduğu ortaya çıktı. Çizgilerin bu güne kadar olduğu gibi kalıp, korunmasının sebebi ise çölün kurak iklimi. 

Çoğu kişinin çizgileri nazcalılar tarafından tanrılarına dua etmek amaçlı çizdiğini söylese de son zamanlarda yapılan bir deneyde o zamanın şartları göz önüne alınarak yapılan bir zeplin le aynı çizgiler oluşturulmaya çalışıldı fakat başarısız olundu. Bu da okları bir "üstün teknoloji"ye çeviriyor. 

Görünen o ki nazca çizgileri hep tartışmalı kalacak. Sizi çizgileri kuşbakışı gösteren şu video ile başbaşa bırakıyorum:




Yazan: Mert TATLI