Evrende Yalnız Mıyız? Mısır Piramitleri Gizemi

Şu uçsuz bucaksız evrende bir tek biz olacak değiliz ya diye düşünenler vardır. Hah işte onlar bana göre çok doğru düşünürler. Her şey düşünerek başlar aslında. İnsanoğlu yaklaşık 200bin yıldır yeryüzünde yaşıyor. Bir başlangıcı düşünün, bir de şu an bulunduğumuz yeri. Beyin acıtacak türden bir değişim var değil mi? Belki de birkaç yüzyıl hatta on yıl sonra uzayda hayat arama çabamız başarıyla sonuçlanacak. Ve belki de bulduğumuz yerde ilkel mi ilkel bir ırk ile karşı karşıya geliriz. Şimdi zamanı geriye saralım. Ama 200bin yıl öncesine değil. Biraz daha erkene. Mesela mısır piramitlerine!
Keops Piramidi

Şu gördüğünüz muhteşem şeyin adı Keops Piramidi. Milattan önce 2500 yılında inşa edildi. Yapımında kullanılan her bir taşın ağırlığı yaklaşık olarak 15 ton ve piramidin toplam kütlesi 5 milyon ton! Ve bunların hepsini insanların taşıdığı düşünülüyor. Sizce de kaçıkça değil mi? 15 tonluk taş bloklardan bahsediyoruz. Ve dahası bu taş bloklar o günün teknolojisine göre imkansız denecek kadar düzgün bir biçimde kesilmiş. İşte bunlar o meşhur taş bloklarımız:
Taş Bloklar

Taş Bloklar

En başta bahsettiğim gibi. Neden bu insanlar dünya dışındaki varlıklardan yardım almış olmasın? Buyurun isterseniz biraz mısırlı hiyerogliflerine göz gezdirelim:
Hiyeroglifler

Abydos Tapınağı Hiyeroglifler

 Bu hiyeroglifler Mısır'da bulunan Abydos Tapınağına ait. Her ne kadar hiyeroglifler helikopter, uçak, uzay mekiği gibi modern teknoloji ürünlerine şaşırtıcı derecede benzerlik gösterse de birkaç teoriye göre onların aslında eski Mısır alfabesinde bulunan bazı harfler olduğunu söyleniyor. Tabi ki şüpheyi elden bırakmamalıyız. Her bilgi bizim için doğru olabilir.

Güncelleme: 2016

Hiyeroglifler için mantıklı bir açıklama geldi! Abydos Tapınağına ait şaşırtan hiyerogliflerin aslında 2 ayrı firavunun isimlerinin eski Mısır dilinde üst üste yazılması sonucu oluştuğu iddia ediliyor. Set II ve Rameses II dönemlerinde üst üste yazılan isimler aslında şöyle olduğu söyleniyor:
uçak, mekik hiyerogliflerinin sırrı çözüldü
Fakat orası neden tekrar kullanıldı? Böyle bir şeye neden ihtiyaç duyuldu? İrlandalı araştırmacı, alçının eriyip eski hiyeroglifleri de ortaya çıkarmasıyla günümüzdeki şekilleri oluşturduğunu söylüyor.

Yazan: Mert TATLI