Dünya Dışı Varlıklara Kanıt Bulundu

dünya dışı canlıSheffield üniversitesi bilim insanları dünya dışı canlıların varlığına dair şaşırtıcı bir buluş yaptı. Solda gördüğünüz şey, elektron mikroskobuyla stratosferde kaydedilmiş bir vücut. Vücut, 27km yükseklikte bilimsel amaçlı kullanılan balonlardan biri sayesinde bulundu. Bilim insanlarına göre bu yükseltide bulunması bile canlının bu dünyadan olmadığına bir kanıt.

Balon, 22 ile 27km yükselti arasını kaydeden özel mikroskoplarla donatılmıştı

Moleküler biyoloji profesörü Milton Wainwright, "Parçacıkların dünyadan stratosfere ulaştığını da bir tahmin fakat bu büyüklükte bir organizmanın 27km yüksekliğe ulaşması imkansız olarak görülüyor. Varlığın dünyadan olduğuna dair tek açıklama bir volkanik patlama olabilirdi. Fakat son 3 yıl içinde hiçbir volkanik patlama yaşanmadı." dedi.

Wainwright, balonu uzaydaki meteor yağmurlarının yoğun olduğu dönemde yolladıklarıını belirtti.

"Parçacıkları stratosfere taşıyacak başka bir mekanizma olmadığı için, bu canlıların dünya dışından geldiği sonucuna varabiliriz. Bir diğer sonuç, uzaydan gelen canlıların dünyada da yaşayabildiği oldu. Bu canlı muhtemelen burada doğmadı ve yaşam sadece bu gezegenle sınırlı değil."

Kaynak: Journal of Cosmology, Vol.,22, pp 10189-10197